23 Січня 2019
Новини

Зберігати магазинні чеки в гаманці – небезпечно для здоров'я, – вчені

Зберігати магазинні чеки в гаманці – небезпечно для здоров'я, – вчені

Іспанські вчені виявили велику небезпеку від зберігання магазинних чеків.

До 90% всіх паперових чеків містять хімічні компоненти, які викликають рак, - пише «segodnya».

Вчені з Університету Гранади в Іспанії виявили в чорнилі, які використовуються в даних чеках, бісфенол-А (BPA). Цей хімічний компонент, як було неодноразово доведено в ході численних клінічних досліджень, є порушником гормональної діяльності людини.

Вчені пов'язують BPA з підвищеним ризиком пухлин, безпліддя, аутизму, синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю, діабету другого типу, передчасних пологів і раннього пубертату.

Раніше експерти неодноразово били на сполох з приводу того, що сучасні люди дуже активно стикаються з BPA, який міститься в різного роду пластикових упаковках і контейнерах. І ось тепер з'явилася нова небезпека – магазинні чеки.

Виявляється, ми в жодному разі не повинні зберігати їх в сумочках, гаманцях або автомобілях. BPA додають в чорнило для чеків для того, щоб вони виглядали більш темними. Автори нинішнього дослідження використовували 112 різних чеків і квитків з Бразилії, Іспанії та Франції. Навіть рядові обивателі помічали, що подібного роду папір чорніє, якщо він знаходиться поблизу від джерела тепла.

Більше 90% досліджених чеків містили бісфенол-А, але це стосувалося тільки зразків з Бразилії та Іспанії. Сліди BPA в чеках з Франції були виявлені тільки в 50% зразках. В останні роки французький уряд докладає активних зусиль для зниження використання BPA в різних предметах, включаючи і термальний папір. 

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, чутки
В тему