23 Січня 2019
Новини

«Потрібні чіткі правила спілкування»: у столиці вчителі протестують проти порушень їхніх прав

«Потрібні чіткі правила спілкування»: у столиці вчителі протестують проти порушень їхніх прав

Сьогодні, 23 січня, кілька сотень викладачів Оболонського району вийшли на акцію протесту аби підтримати вчителя, якого побив батько школяра.

Батько четвертокласника, який побив вчителя фізкультури, сам прийшов до поліції, - про це йдеться в сюжеті ТСН.

Педагоги з інших шкіл району та батьки зібралися біля 157 ліцею, де й сталася бійка між чоловіками. Конфлікт розгорівся тиждень тому після того, як четвертокласник поскаржився батькові на вчителя. Нібито він на нього кричав і довів до сліз.

Вирішувати суперечку батько взявся кулаками. Однак інша сторона конфлікту - дружина нападника заявляє, що у бійці винен саме вчитель. Він перший ударив її чоловіка, а сина - четвертокласника - душив на уроці. Колеги фізкультурника в це не вірять. Тож, аби уникнути подальших звинувачень, вимагають встановити чіткі правила спілкування батьків та вчителів.   

«Завжди залишиться хтось незадоволений якоюсь ситуацією. І тому ми прийшли підтримати не тільки вчителя. Ми прийшли підтримати зміни до законодавства, які б чітко розписали правила гри. Що зобов'язані робити вчителі, що зобов'язані робити батьки. Тому що на сьогоднішній день такої чіткості немає і розуміння», - розповіла директор школи №8 Тетяна Осадча.

Мама учениць ліцею №157 Валентина Вітренко також вважає цю ситуацією неприпустимою: «Для мене неприпустиме насильство. Як зі сторони вчителя, так зі сторони батьків, так зі сторони дітей. Якби це було насильство зі сторони вчителя, я б точнісінько так само вийшла і підтримала іншу сторону».

Нагадаємо, конфлікт у одній із престижних столичних гімназій розгорівся 17 січня, коли четверокласник поскаржився батькові на вчителя фізкультури. Нібито він на учня кричав і довів до сліз. Пізніше вчитель таки попросив вибачення і в учня, і в його тата. Однак це не заспокоїло розлюченого батька.

Той спершу вдарив викладача на шкільному подвір'ї, а потім добивав за територією ліцею. Зараз вчитель у лікарні, у нього численні гематоми, надрив легенів та струс мозку.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, кримінал, суспільство
В тему