23 Січня 2019
Новини

Черговий сюрприз для українців: штраф до 1360 гривень за брудні стоки

Черговий сюрприз для українців: штраф до 1360 гривень за брудні стоки

Незабаром в Україні  жителі багатоповерхівок змушені  будуть встановлювати в раковинах спеціальні «подрібнювачі» (диспоузери) харчових відходів, а в селах зобов’яжуть вивозити стоки або будувати на вулицях водовідводи. Про це повідомляє «Оглядач».

Відповідні пропозиції розробляє державний Науково-дослідний і конструкційно-технологічний інститут міського господарства (НДІ). Перший документ, який дає старт реформі, вже зареєстрований профільним міністерством і проходить процедуру громадських слухань.

За дорученням Мінрегіонбуду документ повинен навести порядок у діючій системі. У першу чергу передбачається ввести в законодавче поле 40% стоків. Зобов'язати українців у селах або платити за вивезення стоків, або користуватися каналізацією.

Крім введення у легальну площину систему нецентралізованих стоків, він також передбачає покарання за самовільне підключення до системи водовідведення чи водопостачання – до 1360 грн, а за забруднення стічних вод – до 119 грн.

Стратегія розвитку системи водовідведення в Україні, яка також розробляється за участю профільного інституту, передбачає, що через якийсь час українці встановлять у своїх раковинах спеціальні "подрібнювачі".

У Кабміні пропонують встановити штрафи для українців за брудні стоки.

Нині один такий пристрій можна придбати за ціною від 4 до 10 тис. грн. Це дозволить усі органічні відходи подрібнювати і "зливати" у раковину.

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, суспільство
В тему

Останні матеріали