22 Січня 2019
Новини

У Києві облаштують «легальне» кладовище домашніх тварин

У Києві облаштують «легальне» кладовище домашніх тварин

Столична влада планує відкрити офіційне місце захоронення домашніх тварин.

Влада Києва хоче відкрити в місті офіційне кладовище домашніх тварин, і зробити це планують  наступного року.

При цьому, як повідомив т. в. о. директора департаменту благоустрою Києва Тарас Панча виданню «Сегодня», стихійні кладовища домашніх улюбленців у місті заборонять.

За його словами, кладовище домашніх тварин у столиці почали будувати ще в 2003 році, але роботи зупинили через відсутність фінансування. Він додав, що «на завершення будівництва кладовища, розташованого в передмісті Києва на чотирьох гектарах землі, в бюджеті передбачили два мільйони гривень».

Чиновник розповів: «У 2003 році там побудували адміністративну будівлю і каплицю, а зараз планується будівництво крематорію і колумбарію – сховища урн з прахом після кремації».

Також він додав, що «утримувати кладовище буде комунальне підприємство «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», яке і  надаватиме ритуальні послуги».

Він сказав: «Для власників домашніх тварин ці послуги в будь-якому разі будуть платними, тому що витрати ляжуть на місто, а бездомних тварин ховатимуть за рахунок бюджету. Буде спеціальна стаття витрат для кремації і поховання загиблих бездомних тварин».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство
В тему