22 Січня 2019
Новини

У Луцьку помолилися за Україну (ФОТО)

У Луцьку помолилися за Україну (ФОТО)

На Київському майдані Луцька, поблизу пам’ятника біля будівлі Волинської ОДА, відбулася молитва за Україну.

Захід приурочили до Дня Соборності України. Понад сто зібралося аби спільно із Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом помолитися за нашу країну, вшанувати пам'ять борців за волю і незалежність України.

Голова Волиньської ОДА Олександр Савченко зазначив, що сьогодні «рівно сто років тому Україна відзначала Акт Злуки всіх територій України».

«Ми говоримо про цей день, який увійшов в історію як офіційна дата, але ми розуміємо, що князі Русі декларували, що усі землі України перебували під одним знаменом. Потім про це думали гетьмани, священики, політичні діячі, які хотіли того, аби Україна була об’єднана. Сто років тому якраз в цей день був урочистий парад, його приймав знаменитий Коновалець. Проте держава, на жал, проіснувала не довго. І не вперше Господь Бог дає нашій країні шанси жити єдиним народом, на єдиній території, з єдиною канонічною церквою», - наголосив посадовець.

Під час заходу відбулося покладання квітів до пам’ятників борцям за волю і незалежність України, першому Президентові України Михайлу Грушевському та до пам’ятних знаків генералу Алмазову та літунам УНР.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему