21 Січня 2019
Новини

Філарет «забракував» назву «Православна українська церква»: яка назва правильна

Філарет «забракував» назву «Православна українська церква»: яка назва  правильна

Виявляється, що новостворена помісна церква в Україні, незважаючи на те, що це офіційна назва, названа невірно. Тобто, її мали б назвати Українською православною церквою, а не Православною українською церквою.

Про це зауважив патріарх Філарет в інтерв'ю ТСН.

«Зараз поширюють неправильну назву «ПЦУ» − Православна церква України. Правильно – Українська православна церква. Ми ж не говоримо Православна церква Росії або Православна церква Болгарії. Це необхідно виправити», – наголосив він.

На зауваження про те, що назва церкви є офіційною, священослужитель зазначив, що некоректним є переклад.

«Це не офіційно – це переклад, переклад неправильний. Треба говорити правильно – Українська православна церква», – додав Філарет.

Окрім того, він зазначив, що висунув кандидатуру Епіфанія на предстоятеля ПЦУ через те, що він був найкращим кандидатом для цього.

«Я його висунув і боровся за його кандидатуру, бо з усього молодого єпископату я бачу його як найбільш гідного бути предстоятелем Української православної церкви», – підсумував Філарет.

Нагадаємо, наразі Православна церква України має близько 7 тисяч парафій. В інтернеті створили онлайн-карту, на якій позначені громади, що перейшли під юрисдикцію Православної церкви України від УПЦ Московського патріархату.

Читайте також:


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Світ
В тему