18 Січня 2019
Новини

Нова послуга: аби не розлучатися, одружуйтеся знову!

Нова послуга: аби не розлучатися, одружуйтеся знову!

Повторити найщасливіший день свого життя – церемонію одруження – тепер може кожна українська пара, не залежно від того, скільки років вона у шлюбі. Мова йде про проведення ювілейної церемонії, яка дозволяє закоханим зіграти повторне весілля без попереднього розлучення. Цю послугу ввело Міністерство юстиції України.

У Мін’юсті також вважають, що такі ювілейні весілля сприятимуть зміцненню інституту сім’ї в країні, а також сприятливо позначаться на стосунках усередині неї. Всього минулого року в Україні провели 549 обрядів ювілейних весіль.

Як розповідає начальник юстиції Волині Антон Кустик, сімейна пара, яка виявила бажання скористатися цією послугою, звертається до територіальних органів РАЦСу, замовляє повторну церемонію шлюбу, і далі саме дійство відбувається таким же чином, як і вперше – з урочистими обітницями, обміном обручками та з весільним рушником. До слова, ця послуга теж може проводитися за добу, як і «шлюб за добу». Її може замовити не лише саме подружжя, а й рідні чи друзі.

Повторне одруження

Послуга почала діяти на Волині з жовтня 2018 року, і за цей час 20 подружніх пар скористалися нею. Зокрема, 5 пар зробили це на своє «золоте» весілля (50 років шлюбу), 3 пари – на «смарагдове» (40 років), 4 – на «перлинове» (30 років), а всі інші – на «срібне». Вартість такої послуги у містах – 400 гривень, у районних відділах – 300.

Перший обряд ювілейного весілля в Україні пройшов під час урочистого відкриття «Open Space» у Нововолинську – 25 жовтня.  Тоді повторну церемонію шлюбу провели парі, яка прожила у шлюбі 30 років.

– Дійство насправді пройшло чудово, і пара зуміла передати свої щирі емоції і враження. Вийшла дуже хороша повторна церемонія шлюбу. І це направду є класно. Адже люди таким чином відновлюють ті почуття і переживання, які були при першій церемонії шлюбу, коли вони були до нестями закохані одне в одного. Як варіант, менше буде розлучень, адже люди інакше починають дивитися одне на одного, по-новому, – каже Антон Кустик.

Повторне одруження

До слова, під час церемонії сімейним парам вручатимуть свідоцтво про шлюб. Однак у ньому буде зазначено «повторно». Послугу подружжя може повторювати не залежно від кількості прожитих у шлюбі років і безліч разів. Хоч щороку.

– Ювілей весілля святкують майже всі – у ресторані, приміром. Збираються рідні, друзі. То чому б не відтворити це в РАЦСі, зробити таке собі міні-весілля з повторною офіційною церемонією? – додає начальник юстиції Волині.

Нині послуга активно набирає обертів і має хороші відгуки. Тож, якщо ви хочете почути повторне «так» від своєї половинки і знову пережити найщасливіший день у вашому житті – гайда до РАЦСу. Емоції вам гарантовані!

Повторне одруження

Ірина Бура

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Найцікавіше, Життя, стосунки
В тему