18 Січня 2019
Новини

Рідним передали тіла українських моряків, загиблих біля берегів Туреччини

Рідним передали тіла українських моряків, загиблих біля берегів Туреччини

Тіла трьох моряків, які загинули в катастрофі торгового судна біля узбережжя турецької провінції Самсун, передали родичам в Україну.

Про це в коментарі «Укрінформу» повідомив консул Посольства України в Туреччині Борис Ясинський.

З його слів, тіло ще одного українця залишається незнайденим, після марних спроб його знайти пошукову операцію припинили.

«Тіла трьох українських моряків, які загинули після катастрофи торгового судна біля берегів Самсуна 7 січня, були доправлені до України і передані родичам в Одесі, Харкові та Черкасах. За неофіційними даними турецьких рятувальних органів, з учорашнього дня пошукова операція була припинена. Таке рішення ухвалили , тому що в продовженні операції не бачать більше сенсу», – розповів консул.

Він додав, що тіла двох моряків не знайдені: одного громадянина України та капітана, громадянина Азербайджану.

«Тіло одного українського громадянина залишається незнайденим. Не виключається варіант, що тіло не буде знайдено. Зараз посольство вживає заходів для отримання офіційної інформації про зникнення безвісти. Потім ця інформація буде доведена до родичів, і вони будуть оформляти всі подальші документи», – зазначив Ясинський.

Консул також заявив, що деталі щодо отримання моряками і родичами страхування не розголошуються.

«Страхування – це індивідуальна справа кожного моряка. Страхова компанія деталі не розголошує», – сказав консул.

Нагадаємо, 7 січня у Чорному морі під час шторму біля турецького узбережжя затонуло вантажне судно класу Volgo-Balt 214 – судно під панамським прапором ішло з російського порту Азов до турецького Самсуна.

Раніше повідомлялося, що жертвами корабельної аварії стали шестеро осіб, четверо з них виявилися громадянами України. Ще сімох членів екіпажу вдалося врятувати співробітникам Берегової охорони Туреччини.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему