17 Січня 2019
Новини

Що робити з Донбасом, — думки лідерів президентських перегонів

Що робити з Донбасом, — думки лідерів президентських перегонів

У рамках проведення виборчої кампанії рейтингові політики поділилися планами щодо Донбасу.

Про це пише "etcetera".

ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО переконана, що Мінські угоди вже не актуальні. Вона вважає найбільш перспективним проведення перемовин у форматі «Будапешт+». У них, окрім України, мають брати участь США, Великобританія, Росія, Франція, Німеччина, Китай і верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ.

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ допустив проведення референдуму щодо статусу непідконтрольних територій на сході країни. Політик готовий «хоч з чортом лисим» домовлятися з метою припинення бойових дій.

ПЕТРО ПОРОШЕНКО не бачить альтернативи Мінським угодами. Лідер країни спростував силовий сценарій розв’язання конфлікту, виступивши за появу на Донбасі миротворців ООН.

ЮРІЙ БОЙКО підтримує прямі переговори з керівниками незаконних формувань на Донбасі. В ефірі російського Першого каналу в режимі відеозв’язку він уже розмовляв з главою ДНР Денисом Пушиліним. Він також вважає, що звільнення українських полонених можливе за сприяння міжнародних гарантів.

АНАТОЛІЙ ГРИЦЕНКО виступає за чотиристоронній формат мирних переговорів, де повинні бути США і Європа. Політик вірить у можливість повернення непідконтрольних територій в період наступної президентської каденції. Іншими словами, до березня 2024 року. Гриценко також обіцяв негайно зайнятися розмінуванням територій Донбасу.

ОЛЕГ ЛЯШКО розраховує на допомогу країн – підписантів Будапештського меморандуму. Головний «радикал» нагадав, що в 1994 році наша країна відмовилася від ядерної зброї в обмін на гарантії безпеки. Зараз настав час виконувати ці зобов’язання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему