16 Січня 2019
Новини

У Луцьку презентували просвітницький проект до 590-річниці З'їзду монархів (ФОТО)

У Луцьку презентували просвітницький проект до 590-річниці З'їзду монархів (ФОТО)

У приміщенні Центру туристичної інформації та послуг відбулася презентація просвітницького проекту «1429: З'їзд європейських монархів у Луцьку».

Захід приурочили до 590-річниці З'їзду, яку Луцьк відзначатиме цього року.

За словами начальниці управління туризму та промоції міста Луцька Катерини Теліпської, упродовж року лучани та гості міста матимуть нагоду дізнатися для чого був організований З'їзд, чому він відбувся саме у Луцьку, про видатних особистостей того періоду, тогочасне суспільство, політику, релігію, культуру, музику, живопис, моду, кухню, суспільний оклад життя.

Вона розповіла, що дослідники, науковці, краєзнавці у ході публічних лекцій, семінарів, зустрічей розповідатимуть цікаві факти про цю подію.

Лекції проходитимуть у Центрі туристичної інформації та послуг, а також у інших локаціях міста.

«Лучани та гості міста повинні знати що це за подія і чому ми так часто про неї говоримо і чому цього року хочу відзначати її на рівні міста. Ця подія мала значення для Луцька, адже після З'їзду наше місто отримало європейське визнання», - зазначила Катерина Теліпська.

Виконувач повноважень Луцького міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт підкреслив, що З'їзд монархів – це подія, якою потрібно пишатися.

«Це подія про яку потрібно розповідати усім. Якби щось схоже відбулося в якомусь європейському місті, то про це було б стільки розмов, аншлагів, реклами, про це б тільки говорили! Ми ж маємо багату, насичену  історію, проте інколи нам не вистачає здорового задору, можливо,  навіть, нахабства говорити про це. Про те, що ця подія була дійсно визначальна для усієї Європи. З'їзд монархів Європи – це унікальна річ, неймовірно визначна для усієї Європи історична подія, на неї треба звертати увагу, про неї треба говорити. Ми мусимо про це знати», - наголосив посадовець.

Під час зустрічі кожен із краєзнавців та дослідників, хто візьме участь у проекті коротко розповів про теми своїх майбутніх лекцій.

До слова, перша лекція відбудеться 22 січня о 17:00 у Центрі туристичної інформації та послуг.  Її проведе краєзнавець Тетяна Яцечко-Блаженко, котра розповість про Князя Вітовта Великого та його жінок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему