16 Січня 2019
Новини

«До вечора всі помрете»: як намісник Києво-Печерської лаври став «убивцею» через прокльони

«До вечора всі помрете»: як намісник  Києво-Печерської лаври став «убивцею» через прокльони

Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Павел розповідає, що прокльоном «вбив» кілька людей.

Блаженнішому митрополиту Володимиру щодо цього нібито навіть писали листа, - розповідає ТСН.

Павло стверджує, що через його слова загинули музейники, які працювали у майстерні.

Відео опубліковане на YouTube-каналі «Лавра. Шлях до небес».

Він розповідав про майстрів, які підробляли антикваріат у майстернях храму. «І я сказав, що помруть (майстри - Ред.), якщо не підуть. І в один день три людини померли...», - похизувався Павло.

За його словами, після цього Блаженнішому митрополиту Володимиру стосовно цього написали відкритого листа. Той розгнівався, у нього з очей «йшли іскри» і він запитав, чому Павло дозволяє собі проклинати музейників.

Настоятель Лаври стверджує, що відповів так: «Я повертаюся і кажу: «До вечора всі помрете. В ім'я Отця і сина, і Святого Духа». Після цього, запевняє Павло, ще одна людина померла.

Нагадаємо, у будинку і на фермі намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла провели обшуки. Кримінальне провадження про розпалювання міжконфесійної ворожнечі відкрила Служба безпеки України.

Владика, який очолює лавру 24 роки, неодноразово потрапляв у гучні скандали, сварився з журналістами, порушував дорожні правила на подарованому «Мерседесі» та навіть був депутатом Київради від Партії регіонів. Але за всю багаторічну діяльність Павла діло до обшуків іще не доходило.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд, чутки
В тему

Останні матеріали