16 Січня 2019
Новини

На Волині у «бунтівне» село приїхали тітушки з Луцька

На Волині у «бунтівне» село приїхали тітушки з Луцька

На Маневиччині священик УПЦ МП, щоб перешкодити громаді перейти до Православної церкви України, викликав тітушок з Луцька.

Про це на сторінці у Фейсбук написала Майя Москвич. 

"Громада мого рідного села Нічогівка також вирішила перейти до ПЦУ, процес вже розпочато. Нажаль не без перешкод. Як написала моя односельчанка, котра власне і займається збором підписів Мирослава Винарська-Демчук на минулу службу отець Тарасій привіз людей-тітушок з Луцька. 50 людей в малесеньке село Нічогівка!!! В церкву, яку люди побудували за свої гроші... Переконували і приїжджі священники. Слава Богу люди хоч можливо і полякалися, але вже визначилися!", - йдеться у дописі.

Як повідомили жителі села, подібного та ще й під час богослужіння не очікували. Старші парафіяни з остраху бійки навіть плакати і зверталися до священика, щоб пояснив приїзд незнайомих людей. 

"Сумно за отця Тарасія, знаю його більше 5-ти років...", - пише Майя Москвич.

Парафіяни храму слушно запитували, де були ті люди з Луцька та їх пожертви, коли громада самотужки зводила храм і потребувала допомоги.

"Офіційні збори по переходу будуть вже в цю неділю, 20-го. Треба їхати. Не тільки тому що перехід до ПЦУ це питання не віри, а державності і таке не можна пропускати. А ще й тому, що люди бояться що може бути повторення сценарію сусіднього села Красноволя і хто зна скільки «людей з Луцька» приїде", - підсумувала дописувачка.

Вона горда тим, що громади сіл Красноволя та Нічогівка першими на Волині вирішили перейти до помісної церкви в Україні.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, кримінал
В тему