15 Січня 2019
Новини

Священну Мекку накрили хмари сарани (фото, відео)

Священну Мекку накрили хмари сарани (фото, відео)

На священне місто мусульман Мекку напали полчища сарани. Мечеть аль-Харам, головна святиня ісламу, буквально вкрита комахами. Дезінсектори працюють вдень і вночі, поливаючи місцевість інсектицидом, а місцеві жителі і паломники не знають, куди подітися від напасті. 

Головна святиня мусульманського світу зазнала нашестя сарани. Дезінсекторам довелося працювати цілодобово, щоб вигнати членистоногих. Пише видання «Дейлі Мейл».

Численні відеозаписи, що з’явилися в Мережі, демонструють неймовірний масштаб навали. Навіть уночі видно, що стіни мечеті аль-Харам покриті комахами.

сарана

На відео видно, як комахи літають у всіх напрямках над головами дезінсекторів, які марно намагаються впоратися з ними. Влада Мекки виклала в «Твіттері» фотографії винищувачів комах із масками на обличчях, які щедро поливають тротуари і стіни священного міста труйкою від сарани. За свідченнями фахівців, комахи належать до виду під назвою «чорна сарана».

За заявою влади, на місто налетіли мігруючі комахи. Для боротьби із сараною міська влада скерувала 22 спеціальні команди, що складаються з 138 осіб і озброєні 111 розпилювачами з інсектицидом. Особливу увагу вони звертали на місця розмноження комах у відкритих канавах у районі перебування паломників. Як заявляє влада Мекки, було зроблено все для того, щоб у найкоротші терміни знищити сарану «в інтересах безпеки і комфорту гостей Будинку Аллаха».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему