15 Січня 2019
Новини

В Україні змінили правила перевезення ручної поклажі

В Україні змінили правила перевезення ручної поклажі

З 15 січня 2019 року авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» посилює норми провезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Норми будуть діяти для пасажирів, які придбали квитки після 1 листопада 2018 року. Для тих, хто купив квитки раніше, зберігаються старі норми.

Згідно з новими правилами, пасажири з квитками, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть взяти з собою на борт літака 1 місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см, а також верхній одяг і парасольку.

«Будь-які речі або аксесуари, як наприклад: ноутбук, преса для читання, фотоапарат, портплед, товари duty free, особисті документи і т.д., повинні бути розміщені всередині ручної поклажі, дозволеної до перевезення відповідно до норм, встановлених цими правилами і умовами», - йдеться в повідомленні.

Якщо у вартість квитків входить перевезення зареєстрованого багажу, то з собою на борт літака можна взяти 2 місця ручної поклажі: 1 місце вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см і 1 місце вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40х30х10 см, а також верхній одяг і парасольку.

Всі пасажири зможуть докупити одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см за 15 євро.

  

Раніше МАУ дозволяла брати на борт безкоштовно предмети вагою до 5 кг: 1 дамську або чоловічу сумку; 1 невеликий фотоапарат або бінокль; 1 портативний персональний комп'ютер; пресу для читання в польоті; 1 парасольку або тростину; 1 одиницю верхнього одягу; 1 пару милиць.

Згідно з новими правилами МАУ, «будь-які речі, які перевищують норму безкоштовного перевезення ручної поклажі, але не перевищують розміри наднормативної ручної поклажі, приймаються до перевезення за встановлену авіакомпанією МАУ плату, крім речей, які перевозяться безкоштовно в зазначеному в цих правилах і умовах кількості».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали