15 Січня 2019
Новини

Паризька опера розірвала контракт зі скандальним Полуніним: що завадило танцюристу

Паризька опера розірвала контракт зі скандальним Полуніним: що завадило танцюристу

Паризька національна опера розірвала контракт зі скандальним артистом балету Сергієм Полуніним, який відмовився від українського громадянства на користь російського і регулярно прославляє господаря Кремля Володимира Путіна. Таке рішення прийняли після публікацій в Instagram танцюриста, які в Парижі розцінили як гомофобні. Пишуть «Факти».

Художній керівник балету Паризької національної опери Орелі Дюпон оприлюднила рішення про відмову від співпраці з російським танцюристом через його висловлювання, що суперечать цінностям Паризької опери.

Повідомляється, що відмовитися співпрацювати з «нестерпним хлопчиськом» постановили після того, як Полунін опублікував «гроссофобські» (негативні щодо повних людей) висловлювання і вихваляння Путіна, що спровокувало полеміку в соціальних мережах. До речі, пост, де танцюрист закликав бити повних людей, щоб ті почали скидати вагу, Полунін видалив. Зате опублікував чергове «одкровення»: «Мужик має бути мужиком, на сцені вже є балерина, не повинно бути двох. Чоловік мусить бути чоловіком, а жінка – жінкою. Чоловіча та жіноча енергія створюють баланс. Ось чому у вас є яйця. Те ж саме поза балетом, мужики, що з вами?» – Полунін вважає, що і в балетному трико чоловіки-артисти мають поводитись, як «мужики».

Сергій Полунін

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему