15 Січня 2019
Новини

Споживачі визначились, як переназвати українські коньяки

Споживачі визначились, як переназвати українські коньяки

Стали відомими підсумки голосування за нову назву українських коньяків. Отже, як відтепер правильно називати бурштиново-золотистий міцний напій?

Українці проголосували за нову назву для вітчизняних коньяків. Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє проект «Географічні зазначення в Україні».

Переможцем голосування став варіант «Український бренді/Бренді України», який набрав 25,6%. Друге місце посіла версія «Янтар/Бурштинок/Бурштиняк» із результатом у 9,4%. Третьою у рейтингу стала варіація «Кьянок», яку підтримали 7,9% голосів.

Також у рейтингу були варіанти «Дубовик/Дубняр» (7,2%), «Бруннат» (5,3%), «Каннук» (4,5%), «Укрньяк/Украньяк» (4,3%), «Сонцедар/Сандарам/виндарія» (3,3%), «Бревіс» (3%).

Нагадаємо, що відповідно до Угоди про асоціацію з Європейським Союзом Україна взяла на себе зобов’язання до 2026 року відмовитися від використання захищеного географічного зазначення «коньяк» (від назви французького міста Коньяк) для продукту вітчизняного виробництва, тож українцям запропонували вибрати нову назву для цього напою.

перейменували коньяки

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему