14 Січня 2019
Новини

Вдвічі більше сплатили аліментів – бо за кордон можуть не виїхати

Вдвічі більше сплатили аліментів – бо за кордон можуть не виїхати

4,6 мільярда гривень у 2018-му  проти позаминулорічних 2,4 мільярда – саме таким є результат акції «Чужих дітей не буває», запровадженої Виконавчою службою разом  із прикордонниками. Вдвічі більше суму аліментів вдалося стягнути з боржників  Міністерством юстиції України у минулому році.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці міністр юстиції Павло Петренко.

«У 2018 році державні виконавці Мін’юсту стягнули 4,6 млрд грн боргів зі сплати аліментів на користь українських дітей. Це майже вдвічі більше за показник 2017 року, коли дітям було повернуто 2,4 млрд грн заборгованості.

Досягти таких результатів вдалося завдяки законодавчим ініціативам #ЧужихДітейНеБуває, які запровадили нові потужні інструменти впливу на боржників.

У 2019-му ми продовжимо цю роботу. Адже наше спільне з вами завдання – забезпечити гідне дитинство кожній дитині», – написав міністр.

Так, через акцію боржники аліментів позбавлені можливості поїхати за кордон. До слова, і авто їм водити також заборонено. За цим ретельно мають стежити поліцейські. А ще боржники аліментів не можуть полювати.

Певно, такі суворі обмеження вплинули на тих, хто не хотів забезпечувати своїх дітей після розлучення, і в яких борги по аліментам накопичувались роками.

аліменти

Нагадаємо, що Верховна Рада України прийняла закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. Закон посилює відповідальність за несплату аліментів та збільшує термін звернення і період, за який може бути стягнуто аліменти.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему