13 Січня 2019
Новини

На Волині віряни не пустили у храм єпископа московського патріархату

На Волині віряни не пустили у храм єпископа московського патріархату

На Волині, у Маневицькому районі, селі Красноволя, віряни не пустили до місцевого храму  єпископа УПЦ МП Нафанаїла. Окрім епіскопа, до Свято-Михайлівського храму не змогли потрапити і інші священики, які підпорядковуються Московському патріархату. Так громада твердо заявила про свій перехід до Православної церкви України.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк.

«Я, як голова РДА, згідно ст 119 Конституції України маю забезпечувати виконання Конституції та законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади, а також законність і правопорядок, додержання прав і свобод усіх громадян. Це написав спеціально на початку!

А тепер до суті питання. Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну Церкву України приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священниками, я так розумію, щоб показати, що ніякого переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалась!

Шаную усі конфесії, які є на території району. І буду в межах Законів України всім забезпечувати додержання прав і свобод. Але якщо церква має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі, то це потрібно прямо говорити людям і хто бажає служити чи молитись саме в такій Церкві їм ніхто не буде перешкоджати!» – зазначив Андрій Линдюк.

Для усіх, хто має сумнів в підпорядкованості Волинської Єпархії і, відповідно, Колківського і Маневицького благочинь УПЦ (а реально РПЦ) голова Маневицької районної державної адміністрації розмістив скрін із офіційного сайту Русской православной церкви (Московский Патриархат), де вказано кому належать ці структури.

Єпископа УПЦ МП Нафанаїла віряни не пустили до храму

Читайте також:


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему