11 Січня 2019
Новини

Порошенко порадив журналістам врешті вивчити українську: «Не хочете? Їдьте у Росію!»

Порошенко порадив журналістам врешті вивчити українську: «Не хочете? Їдьте у Росію!»

Президент переконаний: в Україні дозволено говорити будь-якою мовою, але інфопростір необхідно заповнювати виключно українською.

Про це він заявив під час візиту на Рівненщину, передає Depo.ua.

«Чому? Тому що це передбачено в ліцензії. Не хочете? Їдьте на Росію, спілкуйтеся українською. Ніхто вам не забороняє. І тут у побуті спілкуйтеся хоч румунською, хоч російською, хоч кримськотатарською. Я буду вітати, якщо ви навіть англійською будете спілкуватися, це теж непогано. Але якщо ви на державній службі, якщо ви спілкуєтеся у ЗМІ, – вивчіть українську», – пояснив голова держави.

За словами Порошенка, за останніми даними моніторингу, 55% пісень в українському ефірі вже лунають українською мовою.

Читайте також:

Томос для України: якою мовою будуть проводити богослужіння в церквах

«На регіональних радіостанціях це поки ще 48%, і там підтягнемо. І ми ніколи більше не повернемося до цифр 2013 року. Ніколи більше не буде так, що українська мова буде 5%, а російська мова – 51%. Друзі мої, це було всього чотири роки тому», – зазначив він.

Порошенко зауважив, що український продукт на телебаченні також став набагато помітнішим.

«За даними моніторингу ефіру загальнонаціональних мовників, у 2018-му в середньому частка програм українського виробництва становила вже 79%. А казали, що ми цього ніколи не будемо робити. На місцевому і регіональному рівні фактична частина новинних передач державною мовою сьогодні становить скільки? Це те, що я хотів би бачити. Новини державною мовою на місцевих каналах становлять 99%. Браво!» – підкреслив президент.

Він також повідомив, що у Волинській, Кіровоградській, Рівненській, Чернігівській, Черкаській та Хмельницькій областях ця цифра дорівнює 100%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему