10 Січня 2019
Новини

Українським полоненим морякам продовжать термін утримання, – адвокат

Українським полоненим морякам продовжать термін утримання, – адвокат

Суди над українськими полоненими моряками розпочнуться наступного тижня. За усіма даними, їм продовжать термін утримання.

Про це повідомив координатор групи адвокатів українських військовополонених моряків Микола Полозов журналістам в Києві, передає кореспондент УНН.

"Попереду у нас має бути, безумовно, продовження терміну слідства, продовження терміну утримання під вартою. Це відбудеться у другій половині січня. Ми очікуємо, що це станеться в період з 17 по 23 січня", - повідомив Полозов.

За його словами, продовження буде відбуватися в Москві, в Лефортовський суді, оскільки справа зараз знаходиться в слідчому управлінні ФСБ Росії, суди займуть кілька днів, як це було раніше.

За його інформацією, всі моряки будуть безпосередньо привезені до суду.

При цьому Микола Полозов уточнив, що адвокати сподіваються на надання можливості родичам моряків спілкуватися з ними по телефону, що підтримає бойовий дух військовополонених.

У той же час, за його словами, завдяки політичному тиску, всі адвокати змогли протягом 3 тижнів увійти в справу і зустрітися з підзахисними, що в подібних справах зазвичай займає не один місяць.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки сталося російське збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеси в порт Маріуполя - з Чорного в Азовське море . Також були поранені і захоплені в полон члени їх екіпажів.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ. Їх заарештували на два місяці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему