10 Січня 2019
Новини

На Львівщині у священика-самозванця знайшли арсенал зброї

На Львівщині у священика-самозванця знайшли арсенал зброї

У Львівській області у священика Російської істинно-православної церкви знайшли арсенал зброї.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

"За процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури повідомлено про підозру священнослужителю Православної церкви, Благочинного Львівського округу Російської істинно-православної церкви у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)", – йдеться в првідомленні.

У ході досудового розслідування у підозрюваного знайшли та вилучили 39 патронів, призначених для стрільби із короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, пістолетів Макарова та пістолетів – кулеметів відповідного калібру, 7 патронів, виготовлених шляхом саморобного переспорядження, пістолет, що є короткоствольною, нарізною вогнепальною зброєю, а також ручну наступальну гранату "РГД-5" з підривником.

"Мостиським районним судом Львівської області священику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинене санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі", – повідомили у відомстві.

У прокуратурі зазначили, що всі вилучені предмети придатні для стрільби та належать до категорії боєприпасів і вибухових пристроїв.

З власних джерел ZAXID.NET дізнався, що затриманий ? В’ячеслав Коновалов 1972 року народження. Він є уродженцем Російської Федерації і має судимості.

Священик, якого затримали за зберігання зброї, живе у с. Бортятин. Староста Довгомостиської ОТГ Оксана Павлів розповіла, що цю так звану церкву священик організував у своєму приватному будинку. Однак великої парафії вона не налічувала, за винятком кількох знайомих та родичів. За її словами, церква не є офіційно зареєстрована.

Російська істинно-православна церква – це неканонічна церква. Як зазначають відкриті джерела, вона була створена у 2002 році. У сучасних умовах не веде відкритої діяльності. На території України існує 32 парафії.


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, львів
В тему