10 Січня 2019
Новини

Дослідники виявили причину куріння та алкоголізму

Дослідники виявили причину куріння та алкоголізму

Британські дослідники з Університету Ворика виявили зміни у головному мозку людини, які впливають на схильність людини до шкідливих звичок, зокрема до куріння чи алкоголізму.

З результатами дослідження можна ознайомитися на сайті eLife, – пише Телеканал новини «24».  

Виявилося, що причини схильності до куріння та алкоголю ховаються в орбітофронтальній корі. Орбітофронтальна кора – це ділянка префронтальної кори головного мозку, яка бере участь у прийнятті рішень.

Вчені вважають, що орбітофронтальна кора – це показник, який характеризує структуру нейронних зв'язків, що зі свого боку сприяє формуванню шкідливих звичок.

У дослідженні взяли участь 831 людина, під час якого вчені проаналізували анатомічну і функціональну структуру нейронних зв'язків в головному мозку людини. Отримані результати порівняли з даними іншого дослідження, у якому взяли участь понад тисячу осіб.

Експеримент показав, що у курців спостерігається низька функціональна зв'язність в латеральній орбітофронтальній корі. Така особливість пов’язана з імпульсивною поведінкою.

Для людей, які страждають на алкоголізм, характерна висока функціональна зв'язність медіальної орбітофронтальної кори, яка пов'язана з системою винагороди.

Результати дослідження допоможуть у розробці нових способів подолання залежностей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали