9 Січня 2019
Новини

В Україні зростає кількість прихильників автокефалії, - опитування

В Україні зростає кількість прихильників автокефалії, - опитування

Кількість прихильників автокефалії зросла з 31% до 43% після створення Православної церкви України (ПЦУ) на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року.

Такі дані повідомила соціологічна служба Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, - передає УНН.

«43% громадян України підтримують створення в Україні помісної автокефальної Православної церкви, не підтримують – 22%. Частка тих, хто підтримує створення в Україні помісної автокефальної Православної церкви, істотно зросла порівняно з травнем 2018 року (тоді таку підтримку висловлювали 31% респондентів), за рахунок скорочення частки тих, кого це не цікавить, і тих, хто не визначився (сумарна частка таких респондентів знизилася з травня по грудень з 49% до 35%)», - повідомили в соціологічній групі.

За даними авторів дослідження, частка супротивників створення в Україні помісної автокефальної Православної церкви суттєво не змінилася (20% − у травні і 22% − у грудні).

При цьому в соціологічній групі додали, що частка тих, хто підтримує створення помісної автокефальної Православної церкви, переважає частку тих, хто це не підтримує, у західному (відповідно 70% і 7%) та центральному (відповідно 52% і 18%) регіонах. У східному регіоні, навпаки, більше тих, хто це не підтримує (відповідно 15% і 42%), тоді як у південному регіоні їх частки статистично значуще не відрізняються (відповідно 24% і 21%). У східному і південному регіонах великою є частка громадян, які або не цікавляться цією проблемою, або не визначилися (такі становлять 44% на сході і 55% на півдні).

Довідка:

Загальнонаціональне дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. В ході дослідження були опитані 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему