9 Січня 2019
Новини

Лесь Подерв’янський: «За Зеленського голосуватиме бидло»

Лесь Подерв’янський: «За Зеленського голосуватиме бидло»

Ті українські виборці, які мають намір віддати на президентських перегонах свої голоси за гумориста Володимира Зеленського, належать до категорії не надто розумних громадян під назвою «бидло». Так висловився про потенційний електорат шоумена з «Кварталу 95» український письменник і художник Лесь Подерв’янський, коли йому поставили запитання про популярність сатирика в президентських рейтингах. Пише видання «Гордон».

Літератор і митець Подерв’янський в ефірі програми «HARD із Влащенко» заявив, що гумор студії «Квартал 95», керівником якої є актор Володимир Зеленський, який збирається балотуватися у президенти, – це «гумор для бидла». Відео опубліковано на каналі ZIK у YouTube 7 січня.

Журналістка Наташа Влащенко зазначила, що Зеленський «формує український гумор» для телеглядачів, і попросила Подерв’янського пояснити «нелюдську популярність» Зеленського в президентських рейтингах. 

«Це не український гумор, це гумор для бидла. А бидло – це завжди більшість. Нічого такого. Бидло любить, щоб поржати. Йому покажи палець – і воно ржатиме. Коли людина запрограмована на те, щоб поржати, абсолютно нічого не треба робити», – сказав письменник.

За його словами, «блювати хочеться від цього». «Але я не проти, щоб бидло сміялося... Кожному своє», – додав художник.

Влащенко сказала, що з того, що каже Подерв’янський, випливає, що «основний український виборець – це бидло», оскільки Зеленський другий у рейтингах.

«Так воно і є... У кожній країні відсоток бидла приблизно однаковий. Тому що в кожній країні є свій Зеленський. І якщо ти ввімкнеш німецьке ARD або щось інше... воно все однакове. Ящик продукує саме такий продукт. Ящик не може продукувати щось інше», – додав Подерв’янський.

Нагадаємо, президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року.

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, яке проводили наприкінці листопада – на початку грудня, серед потенційних претендентів на президентське крісло найвищий рейтинг у лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко (за неї готові віддати свої голоси 21,2% респондентів, які підуть на вибори і визначилися зі своїми уподобаннями), на другому місці Зеленський (14,6%), на третьому – чинний глава держави Петро Порошенко (11,6%). У другому турі Зеленський переміг би і Тимошенко, і Порошенка. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика
В тему