4 Січня 2019
Новини

Герої серед нас: випадковий перехожий врятував із крижаного озера бабусю з дитиною

Герої серед нас: випадковий перехожий врятував із крижаного озера бабусю з дитиною

У Києві для дитини і її бабусі катання з гірки мало не закінчились трагедією. Одна за одною вони опинилися в озері. Рятувати їх кинулися одразу кілька людей, але зробив це найвправніший - випадковий перехожий.

Про це повідомляє ТСН.

Сергія Регеду сусіди називають героєм. Напередодні чоловік разом із сином вийшов на прогулянку. Біля льодової гірки почули ґвалт про допомогу - дівчинка, яка їхала згори опинилась у крижаному озері.

«Зазвичай там стоять батьки, а тут я бачу, що ніхто не зупиняє і в воді вона», - каже Сергій.

Це все зафільмувала камера спостереження. Дитина на чималій швидкості мчить донизу. Бабуся не встигає її вхопити, і дівча падає в озеро. За мить у воді опиняється і жінка.

Після того і онучка і бабуся пішли під воду, їх кинулися рятувати ще двоє підлітків. Вони побігли просто туди, але їх встиг зупинити чоловік.

«Я поки біг, кричав щоби всі відходили, щоб не провалились», - пригадує чоловік.

Далі, розповідає Сергій, згадав те, чого навчали ще у школі - підповз до краю криги, витяг спершу малечу, потім бабусю.

«З бабусею тяжче було, бо вся одежа намокла і була дуже тяжка. У неї істерика була, вона плакала. Дуже в шоці була», - розповідає рятівник.

Тепер Сергій цю гірку оминає і веде сина далі. Втім, людей, які не знають про небезпеку і досі розважаються поряд з озером, вистачає.

Водолази оцінюють дії рятувальника правильно. Та радять все ж спершу подзвонити на 101 і дають поради.

«Якщо людина сама може врятуватись, то це потрібно робити боком, спиною і в тому напрямку, звідки ви йшли», - каже професійний рятувальник.

У цей час головне - не панікувати. Коли і потерпілий, і рятівник на кризі - не вставати, і відповзти якомога ближче до берега.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему