4 Січня 2019
Новини

МОЗ оголосило спецоперацію зі щеплення населення проти кору

МОЗ оголосило спецоперацію зі щеплення населення проти кору

В Україні в областях-антилідерах із захворюваності оголосили спецоперацію із вакцинування проти кору. Пише видання «Факти».

На Львівщині, яка є одним із антилідерів із захворюваності на смертельно небезпечний кір, запустили спецоперацію із підвищення рівня охоплення населення щепленнями. В цьому регіоні хворіють на кір близько 12 000 осіб, понад сім тисяч із захворілих не мали щеплень, а двоє малих дітей померли від ускладнень.

Про заходи, спрямовані на підвищення рівня імунізації дітей у віці 6–14 років у Львові, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я. Так вирішила на позачерговому засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської ОДА.

За словами виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, в країні є достатня кількість вакцин від кору і їх якість перевірена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. І на сьогодні проблема полягає тільки в тому, що українці не хочуть щеплюватися самі і щеплювати своїх дітей від цієї вірусної хвороби, яку наші бабусі називали «дитячою чумою». 

За даними МОЗ, найбільше випадків захворювання кором зафіксовано саме в областях, де найнижчий рівень охоплення населення вакцинацією: на Львівщині, Івано-Франківщині, Одещині, Закарпатті.

Надзвичайні заходи розпочнуться із Львівської області, а далі мають поширитися на інші райони-антилідери із кору. Так, на другу половину лютого заплановано провести вакцинування дітей у школах віком із 6 до 18 років (за згодою батьків).

За інформацією Мінздоров’я, за минулий рік кором перехворіло близько 54,5 тисячі українців, з них понад 34 тисячі становили діти. Від ускладнень померли 16 осіб, серед яких 12 – діти. Лише за тиждень – із 18 по 25 грудня – по країні кір діагностували у 2870 наших співгромадян.  

Стало відомо і про першу смерть від ускладнень після кору у 2019 році: в Житомирі помер дволітній хлопчик.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему