4 Січня 2019
Новини

При вибуху гранати в Тернополі постраждав командир розвідки, який воював на Донбасі

При вибуху гранати в Тернополі постраждав командир розвідки, який воював на Донбасі

З проханням про допомогу звертаються до тернополян і всіх небайдужих рідні і побратими учасника бойових дій Михайла Башаєва, який постраждав при вибуху гранати в Тернополі. Потрібні донорська кров та грошові кошти на лікування. Михайло пройшов дві війни: першу – у Грузії, ще чотири роки і дев’ять місяців боронив територіальну цілісність України на Донбасі. Демобілізувався у травні 2018-го. Повідомяє локальне видання «20 хвилин. Тернопіль».

Для постраждалого ветерана Михайла Башаєва, який 2 січня підірвався у гуртожитку на вулиці Макаренка в обласному центрі, побратими шукають донорів і просять фінансової допомоги. Чоловік перебуває у реанімації – на штучній вентиляції легенів. Його стан лікарі оцінюють як стабільно важкий.

– Потрібні донори і за можливості – фінансова допомога, – каже заступник голови тернопільської обласної спілки учасників АТО Катерина Бойко. – Донорів потрібно багато. Група крові значення не має. Єдине, що потрібне, – тернопільська реєстрація. При собі мати паспорт. До 13.00 здійснюють забір крові.

Потребує і фінансової допомоги на лікування та реабілітацію після операції.

Ще раз про воїна, з яким сталася біда. Сержант Башаєв Михайло Віталійович – командир відділення-командир машини 131-го окремого розвідувального батальйону. Демобілізувався в травні 2018 року. Воював на Сході України з 2014 року – загалом 4 роки 9 місяців. Уродженець міста Зборів, проживає в Тернополі. Це вже друга війна ветерана: під час першої він був у корпусі «Арго» в Грузії, у складі підрозділу УНСО. Нагороди: «Хрест розвідника», за оборону Маріуполя, за зразкову службу, за звільнення Донбасу. Ордени «Брат за Брата», «За бойові дії УНСО» 1 і 2 ступенів, є грамоти ГУР МОУ та начальника розвідки ОТУ Донецьк.

Куди переказувати гроші на лікування Михайла Башаєва: к/р ПриватБанку: 5168 7427 1614 4732, Жеваго Наталія Віталіївна (сестра Михайла). Тел: (067) 498-52-30. Із питаннями і уточненнями щодо донорів телефонуйте Любомиру (068) 55-38-275. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал
В тему