3 Січня 2019
Новини

На Донеччині вже другий день голодують працівники шахти

На Донеччині вже другий день голодують працівники шахти

У Донецькій області вже другий день голодують п’ятеро працівників через заборгованість із заробітної плати.

Про це повідомила прес-служба конфедерації вільних профспілок України.

"На шахті "Курахівська" ДП "Селидіввугілля" другий день продовжують голодування п'ятеро працівників – головний геолог Олена Дорда, дільничний маркшейдер Андрій Нечипорук, пробовідбірниці ВТК Наталія Мєднікова і Катерина Богдан та представниця вуглехімічної лабораторії №3 Тетяна Анайко", – йдеться в повідомленні.

Крім того, триває акція протесту працівниць непромислової групи "Селидіввугілля". Так, вони приходять на робочі місця, але до виконання своїх обов'язків не приступають.

"Тому робота підприємства практично паралізована, бо бухгалтери не здають звітів, не виконують посадових обов'язків і працівниці інших відділів – технічного контролю, планового, лабораторії та інших", – зазначили у конфедерації.

Як пояснюється, протестувальники вимагають виплати заробітної плати за вересень, жовтень, листопад і грудень 2018 року, а також недоплачених 18% зарплати за червень працівникам непромислової групи підприємства.

За словами голови первинного осередку НПГУ шахти "1/3 Новогродівська" ДП "Селидіввугілля" Сергія Павлова, Міненерговугілля сьогодні повідомило підприємству, що йому виділили 39 млн грн на виплату боргу з зарплати і кошти мають надійти на рахунок підприємства до кінця дня.

"Якщо ці 39 млн грн й справді надійдуть, то їх вистачить, аби повністю закрити червень і можливо виплатити працівникам непромислової групи усіх чотирьох шахт, що входять до складу ДП "Селидіввугілля", зарплату чи її частину за вересень і жовтень. Але з цих коштів не вдасться використати жодної копійки на сплату податків, сума заборгованості з яких у підприємства вже складає майже 150 млн грн. А це, як відомо, загрожує незарахуванням цього періоду до трудового стажу тим працівникам підприємства, яким надійшов час оформлювати пенсію. Та й саме підприємство може наразитися на штрафи за несвоєчасну сплату податків", – пояснив Павлов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему