3 Січня 2019
Новини

У Києві побили одного із творців найбільшого літака в світі – Ан-225 «Мрія»

У Києві побили одного із творців найбільшого літака в світі – Ан-225 «Мрія»

У столиці завдали побоїв колезі самого Антонова – помилково побили 81-річного авіаконструктора Віктора Ковальського, який причетний до створення таких шедеврів вітчизняної авіації, як Ан-74 і «Мрія». Поважного співробітника авіазаводу «Антонов», котрий у свої похилі літа досі затребуваний у авіаційному виробництві, сприйняли за афериста-міняйла. За словами потерпілого, його лупцювали п’ятеро, зокрема, нібито двоє поліцейських, бо запідозрили, що він – валютний шахрай, який начебто обдурив одного з нападників, ідеться у сюжеті ТСН.19:30.

Ковальський 47 років працює авіаконструктором. Він один із творців Ан-74 і знаменитої «Мрії». Того вечора повертався з роботи і виходив із метро «Шулявська». Портфель з кресленнями ще був цілий, а ручка не відірвана. Аж раптом підбіг чоловік і вхопив за руку. «Він каже: "Прикурити". Я кажу: "Я не палю". Запальнички немає – відпусти. Тут же, як я сказав відпустити, хотів вирватися, на мене посипалися удари ззаду і по голові», – розповів конструктор.

Спочатку 81-річного чоловіка били троє, а потім до них приєдналися поліцейські. Свідки і номер патрульної машини запам’ятали – 4435. На постраждалого наділи наручники і потягли в поліцейське авто. Тільки коли порвали його портфель і поглянули, що там, зрозуміли: схопили не того. Тоді й розкрилися мотиви нападу. Свідки розповідають: на авіаконструктора вказав невідомий у червоній куртці. Він же привів із собою приятелів і поліцію, які запідозрили, що потерпілий – валютний шахрай. «Цей у червоній куртці нібито десь міняв якісь долари. Начебто його кинули на 10 тисяч доларів. Показали на мене. Але це вже потім з'ясувалося. Я про це не знав», – додав Ковальський.

Авіаконструктор дістав струс мозку, йому ушкодили зуб і спину. Сусід, який прибіг на допомогу, каже: «швидку» викликали перехожі, бо поліція травми ігнорувала. Родичі побитого розповідають: на місце виїхали навіть слідчі із Солом’янського району Києва, але до останнього трималися версії, що Віктор Ковальський – валютний шахрай. «Коли батько сидів у поліцейській машині, той говорить, що робити: зараз його відвеземо в слідчий ізолятор і будемо його катувати, вибивати з нього правду», – зазначила донька потерпілого Вікторія Ковальська.

Чоловіка у червоній курточці звати Сергій. ТСН надіслала йому електронного листа з проханням викласти свою версію. Відповіді немає, а в поліції Києва поки що не змогли пояснити, що це була за спецоперація і чому правоохоронці беруть участь у приватних розбірках. У Солом’янському райуправлінні лише сказали: інцидент почався за участі патрульних, яких контролює інше керівництво. «Йдеться про патрульну поліцію, яка до нас стосунку жодного немає. Мої співробітники прибули на місце потім уже, коли там сталася ця сутичка. Саму сутичку наші співробітники не бачили і, звісно, не брали участі. Зараз розбираємося з цим – що там сталося», – сказали у поліції.

Віктор Ковальський тим часом написав у поліцію заяву на поліцію. За фактом сутички відкрили кримінальне провадження.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал
В тему