3 Січня 2019
Новини

Священики УПЦ МП в Криму і досі освячують зброю окупанта

Священики УПЦ МП в Криму і досі освячують зброю окупанта

Петро Порошенко нагадав священикам кримських єпархій УПЦ (МП), що якщо вони скоюють ті чи інші злочини, будучи громадянами України, то українські правоохоронні органи будуть діяти відповідно.

Моральним фактором, який характеризує всю цю конфесію, голова держави назвав освячення військової техніки окупаційної армії, які регулярно проводяться на анексованому півострові: при цьому в УПЦ (МП) заявляють, що ці заходи проводять представники Російської православної церкви (РПЦ), - пише «Радіо Свобода».

Тепер розглянемо, як протягом останнього місяця минулого року кримські єпархії УПЦ (МП) щосили доводили, що є «єдиною святою істинною канонічною церквою українського народу з духовним центром у Києві». Всі дані взято безпосередньо з інтернет-ресурсів цих єпархій, що наразі містять у собі чудову розширену доказову базу.

Із грудня у збройних силах держави-окупанта розпочався новий навчальний рік. На «Кримській військово-морській базі» з цього приводу відбувся мітинг, на якому, крім командувача окупаційного Чорноморського флоту (ЧФ) РФ віце-адмірала Олександра Мойсеєва, був присутній помічник голови відділу праці з вірними військовослужбовцями ЧФ РФ о. Василь Гумаров, який привітав присутніх від імені митрополита Лазаря, військово-політичного відділу ЧФ РФ і від себе особисто.

 «Хотілося б побажати вам пам’ятати про те, що люди нашої країни можуть спокійно працювати і виховувати дітей лише тому, що знають, що кожен з вас буде до останньої краплини крові стояти за свою батьківщину, Росію», – сказав о. Василь, благословивши присутніх і їхній «ратний труд» «на благо нашого народу і нашої Вітчизни».

11 грудня дислокований у Сімферополі 35-й загін окремої бригади військ національної гвардії РФ отримав ікону «святого праведного воїна» Федора Ушакова, написану з ініціативи ветеранів спецпідрозділу «Альфа».

До особового складу звернувся керівник відділу Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП) зі взаємодії з окупаційними силовими структурами о. Дмитро Кротков, причетний до рейдерських захоплень храмів УПЦ Київського патріархату в Сімферопольському районі та Севастополі.

Того ж дня благочинний Севастопольського округу УПЦ (МП) о. Сергій Халюта у співслужінні військового духівництва, яке «окормляє» ЧФ РФ, у гарнізонному храмі архістратига Михаїла урочисто освятив Андріївський прапор для прийнятого до складу ЧФ РФ корабля «Орєхово-Зуєво». На церемонії був присутній командувач флоту віце-адмірал Олександр Мойсеєв та особовий склад судна.

13 грудня у Севастополі у рамках заходів до дня пам’яті святого апостола Андрія Первозваного у Володимирському соборі (усипальниця адміралів) відбувся чин урочистого освячення Андріївських прапорів бойових кораблів, катерів і суден забезпечення ЧФ РФ, у якому взяли участь представники екіпажів усіх корабельних з’єднань флоту.

15 грудня у бригаді берегової оборони ЧФ РФ відбувся мітинг, присвячений взяттю вояцької присяги молодим поповненням військової частини: до новобранців окупаційних збройних сил із напутнім словом звернувся о. Василь Гумаров, благословивши їх на «початок ратної служби».

18 грудня військовий відділ Севастопольського благочиння (є й такий) організував екскурсію для священиків і мирян «унікальними місцями бойової слави» – зокрема, на 30-у бронебаштову батарею, що мала важливе значення під час оборони Севастополя у 1941–1942 роках.

21 грудня о. Василь Гумаров із помічником командира бригади ППО з праці з вірними військовослужбовцями о. Олександром Ревою відправив молебень перед виходом військового корабля у море (якого саме – не уточнювалося), освятив Андріївський прапор і все судно, по завершенні звернувшись до окупаційних моряків із напутнім словом.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, кримінал
В тему

Останні матеріали