28 Грудня 2018
Новини

Таємний план Росії: розсекретили дані про Крим

Таємний план Росії: розсекретили дані про Крим

Росія завезла в Крим від 800 тисяч до 1 мільйона своїх громадян.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, посилаючись на дані Меджлісу, під час виступу в Кримському будинку в Києві, передає УНІАН.

За його словами, дані про населення Криму дуже ретельно приховуються.

"Є деякі джерела, я про них не буду зараз говорити, які дають нам підстави говорити, наскільки збільшилася кількість людей в окупованому Криму", - зазначив Джемілєв.

Нардеп підкреслив, що у Меджлісу є плани окупантів про різке збільшення населення Керчі, Севастополя.

"Якою мірою вони виконуються? Вони навіть перевиконуються - це теж видно", - додав лідер кримських татар.

Він нагадав, що раніше заявляв, що з моменту окупації в Крим завезли близько 500 тисяч громадян РФ.

"Коли приїжджали наші співвітчизники, вони говорили, що це ми зменшили цифру. За оцінками наших співвітчизників - там від 800 тисяч до 1 мільйона", - сказав Джемілєв.

За його словами, в Криму дуже високий рівень смертності, який на 33% вище за рівень народжуваності. При цьому, найбільша смертність серед корінного населення.

Джемілєв пояснив, що в першу чергу на півострів переселяють військовослужбовців, працівників внутрішніх справ, ФСБ, які вийшли у відставку.

"Вони отримують сертифікат, який дає право на придбання житла в розмірі 16 кв. м на одну людину. Держава зобов'язана виплачувати грошові кошти для придбання житла. Якщо до цих сертифікатів в інших регіонах Росії проблема, то в Криму ці сертифікати моментально надаються", - зазначив нардеп.

За його даними, в Криму, особливо в Євпаторії, Севастополі та Сімферополі активно будується житло, в першу чергу, для переселенців з РФ.

Паркан в Криму

Окрім того російські прикордонники заявили про завершення будівництва 60-кілометрового загородження на адмінкордоні з Україною в окупованому Криму.

Відзначається, що кордон інженерних споруд складається з декількох типів загородження довжиною понад 60 км і розміщених на ньому сотнях датчиків різних типів дії, розташованих як прихованим, так і відкритим способом.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему