27 Грудня 2018
Новини

Скільки українців пишається своїм громадянством?

Скільки українців пишається своїм громадянством?

Абсолютна більшість респондентів – 69% – горді тим, що є громадянами своєї країни. Такими обнадійливими є результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг». Пише «Українська правда».

У той же час близько третини опитаних у Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській, Запорізькій та Одеській областях не мають почуття гордості за те, що є громадянами України.

Зазначається, що 74% учасників опитування почувають гордість, що вони є мешканцями своєї області, 78% – свого міста/села.

«Найчастіше предметом гордості за свій регіон опитані обирали його природу (43%) та історію (40%). Традиціями свого краю пишаються 27%, культурою і мистецтвом – 26%, місцевими мешканцями – 22%, визначними пам’ятками – 18%, природними ресурсами – 14%, визначними людьми – 12%, спортивними досягненнями та кухнею – по 11%», – ідеться у звіті.

Що гордяться природою частіше за інших казали на Київщині, Хмельниччині, Чернігівщині, Волині, Житомирщині, Івано-Франківщині та на Закарпатті. Історією краю найбільше пишаються на Львівщині, Запоріжжі та у Києві, традиціями регіону – на Івано-Франківщині та Львівщині, культурою та мистецтвом – на Київщині та Львівщині.

«Місцевими мешканцями найбільше пишаються на Одещині, а також у Чернігівській, Харківській, Донецькій, Житомирській та Закарпатській областях. Визначними пам’ятками – на Донеччині, Київщині, Харківщині, визначними людьми регіону – на Черкащині та Донеччині, спортивними досягненнями – на Донеччині», – зазначає соціологічна група «Рейтинг».

Кухнею та кулінарією найбільше пишаються на Закарпатті, Київщині, Одещині та у Києві, промисловістю – на Дніпропетровщині та Донеччині, сільським господарством – на Чернігівщині та Кіровоградщині, а наукою та освітою – на Харківщині.

Опитування проводили із 16 листопада по 10 грудня 2018 року серед 40 тисяч повнолітніх мешканців усіх областей, окрім окупованих територій.

Похибка на рівні кожної окремої області становить до 2,4%, на рівні України – до 0,5%. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему