27 Грудня 2018
Новини

Під час новорічно-різдвяних свят на Україну може чекати напад від Росії

Під час новорічно-різдвяних свят на Україну може чекати напад від Росії

На думку аналітиків з Америки - Джона Гербста та Майкла Карпентера – під час новорічно- різдвяних свят РФ може підло використати цей період, аби наростити в Україні збройну агресію та напасти.  Так, у Кремлі можуть планувати напад, поки весь світ відволічеться на святкування.

За словами Гербста, колишнього дипломата, ідеальними умовами для наступу є період новорічно-різдвяних свят та відставка Джеймса Меттіса, міністра оборони США: «Москва любить влаштовувати агресивні атаки, коли світ не звертає уваги. Вона вторглась до Афганістану протягом Різдвяних свят в 1979 році та атакувала Грузію під час сезону відпусток в серпні».

«Слабка реакція Заходу на ескалацію Москвою війни проти України, коли вона захопила українські кораблі, також підвищує ймовірність нового удару Кремля. Так само як і безлад у Вашингтоні та відставка Меттіса», – додав він.

Колишній заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер наголосив, що може зрости загострення в протистоянні за контроль над Азовським морем.

«Росіяни прагнуть повного домінування над Керченською протокою та Азовським морем, а українці не хочуть віддавати контроль над власними територіальними водами і свободу проходження через протоку, і це їхнє право. Тому потенціал ескалації великий», – підкреслив Карпентер.

Екс-представник Пентагону зазначив, що Військово-морські сили України поки навряд чи зможуть протистояти повномасштабній агресії Росії.

«Боюся, український військово-морський флот – надто малий, щоб силою відстоювати свої права проти більшого Чорноморського флоту Росії. Тому я б радив Україні не намагалися ще раз пройти через протоку. Створення москітного флоту, яке передбачає український план розвитку ВМС, – це правильна стратегія. Однак на її втілення знадобляться роки, а криза може виникнути у найближчі тижні чи місяці», – сказав аналітик.

До слова, спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Кремль може розпочати нову агресію в Україні, однак США спостерігають за ситуацією, аби запобігти такому розвитку подій. За його словами, Росія шукає привід – це підтверджує атака на українські кораблі біля Керченської протоки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ
В тему

Останні матеріали