25 Грудня 2018
Новини

Напередодні новорічних свят Уляна Супрун розвінчала міф про користь алкоголю

Напередодні новорічних свят Уляна Супрун розвінчала міф про користь алкоголю

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розвінчала черговий медичний міф про можливість лікування алкогольними напоями.

Як вона написала на сторінці у Facebook, не варто пити або в будь-якому іншому вигляді вживати алкоголь для профілактики або лікування хвороб.

«Це нерозумно. Всі можливі позитивні ефекти, які містить у собі алкоголь, в результаті перекриваються його згубними властивостями», – зазначила Супрун.

Вона також вказала на те, що деяким міцним напоям помилково приписують статус «лікувальних».

«Наприклад – популярний коктейль джин-тонік. Тільки цілющі властивості має не джин, а саме безалкогольний тонік. У його складі є речовина хінін, який давно використовують у медицині», – розповіла в.о. міністра.

Вплив хініну на людський організм вперше досліджували у XVII столітті, в подальшому лікували за його допомогою малярію. Однак, його терапевтична доза становить близько 500 мг, які треба приймати з певною періодичністю.

«Більшість тоніків, які можна придбати в магазині сьогодні, містять невелику кількість хініну та не настільки гіркі, як традиційний напій. Щоб отримати відповідне дозування хініну проти малярії – потрібно випити далеко не один коктейль», – підсумувала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова послуга: у Ковельському пологовому пропонують народжувати «у воду»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему