23 Грудня 2018
Новини

Новий рік-2019: 31 грудня випаде мокрий сніг

Новий рік-2019: 31 грудня випаде мокрий сніг

31 грудня 2018-го святковим новорічним снігом українці насолодитися, на жаль, не зможуть. Про це повідомила головний синоптик Opogode, ведуча погоди на espreso.tv Наталка Діденко.

«Погода так розгубилася перед останнім тижнем старого року, голова крутиться, скільки разів варити Кутю, чи вже ставити ялинку, чи вже всі, може, й поставили, як постити, куди постити, що ще українцям сипанути на голови в якості атмосферних подарунків - що остаточно сама заплуталась.

Я вже не кажу про синоптиків. яким все це прогнозувати. Але беремо себе в руки, опираємося передсвятковій лихоманці і дуже уважно та спокійно вивчаємо ситуацію.

24 грудня, у переддень західного Святвечора, в Україні очікується нестабільна погода. Завтра випадатиме сніг, мокрий сніг, на Півдні буде переважно дощ. У східних областях понеділок обмежиться лише хмарами - без істотних опадів.

Переважатиме південний вітер, на Заході України - північно-західний, рвучкий, подекуди із штормовими поривами.

Температура повітря найближчої ночі на Заході та Сході близько нуля, на решті території підморозить до -1-6 градусів.

Завтра вдень в Україні очікується близько нуля, на Півночі, Волині, Рівненщині. Харківщині та Луганщині -1-3 градуси.

У Києві 24 грудня випадатиме сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця..  Вночі у столиці підмерзне до -3 градусів, завтра вдень передбачається 0, -1 градус.

25-26 грудня в Києві морози зміцніють до -2-8 градусів.

І нарешті з`явилася шпаринка, через яку можна трохи зазирнути у новорічну ніч.

31 грудня - 1 січня до нас наблизиться циклон атлантичного походження.  І тому впродовж 1 січня 2019 року Україною пройдуть опади.

У новорічну ніч - сніг та мокрий сніг на Заході та Півночі (Київ належить до Півночі), вдень 1 січня опади охоплять Центр, Схід та Південь.

Опади очікуються переважно у вигляді мокрого снігу, а вдень і дощу - залежно від температури повітря.

Вночі 1 січня в Україні очікується 0-6 градусів морозу, на Сумщині та Харківщині до -8 градусів, на Заході України близько нуля.

У Києві у новорічну ніч до -3 градусів, вдень 1 січня до +2 градусів.

Кому пощастить спільними зусиллями опустити стовпчики градусів нижче нуля, той буде фліртувати мокрими сніжками та веселим валянням у снігу із своїм предметом зітхань у новорічну ніч)

Прогноз попередній - буде уточнюватися. Ну, ви ж в курсі)», - написала Наталя Діденко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему