23 Грудня 2018
Новини

Посилили соціальний захист ветеранів УПА: Порошенко підписав закон

Посилили соціальний захист ветеранів УПА: Порошенко підписав закон

За інформацією на сайті Верховної Ради, Президентом України Петром Порошенком підписаний закон щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України в XX столітті, зокрема про внесення змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Відповідно до закону, тепер борці за незалежність України в XX столітті визнано учасниками бойових дій. У статусі законодавчого акту зазначено, що він був повернутий з підписом президента 22 грудня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада прийняла закон, яким визнала воїнів УПА і ОУН учасниками бойових дій. За законопроект про внесення змін до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» проголосували 236 народних обранців.

Крім того, в 2015 році Рада визнала ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні. Борці за незалежність України в ХХ столітті і їх сім'ї могли користуватися додатковими соцгарантіями і пільгами.

Раніше депутати прийняли ще одне важливе рішення - Рада припинила дію Договору про дружбу з Росією. Депутати хотіли більше - розриву всіх двосторонніх договорів з країною-агресором, однак альтернативні депутатські законопроекти не підтримали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали