22 Грудня 2018
Новини

В українського політв’язня цироз печінки, він майже осліп в російській тюрмі

В українського політв’язня цироз печінки, він майже осліп в російській тюрмі

У Росії вчергове розглядали справу у суді  політв’язня, громадянина України, Павла Гриба. За повідомленням батька бранця Ігоря,  стан здоров’я його сина значно погіршився. Павло майже осліп у російській тюрмі, у нього розпочався цироз печінки.

Також Ігор Гриб повідомив, що суддя зробив закритим засідання незрозуміло з яких причин: «Заслуховували основного свідка обвинувачення – Тетяну Єршову. Вона заявила, що ніхто нічого ніде й ніяк не планував, тому вся справа – абсурдна. Наступне засідання заплановане на 18 січня»

Окрім цього, Ігор Гриб підтвердив слова адвоката Павла, Марини Дубровіної щодо того, що  Павло Гриб майже осліп: одним оком він не бачить взагалі, іншим – на 15 – 20%. Окрім цього, у нього розвинувся цироз печінки.

«Його зір значно погіршився, він практично осліп. Він часто просто нездатний прочитати документи, які я йому передаю, навіть обличчя людей йому важко розгледіти. Павлу складно брати участь у судових засіданнях, так як він навіть свідків бачить погано. Хлопець почав погано орієнтуватися: навіть дуже прості речі мені треба йому пояснювати по кілька разів», – розповіла правозахисниця.

Батько бранця не полишає сподівань на звільнення свого сина: «Ми сподіваємося на якийсь можливий обмін, якщо він колись буде, інакше Павло за ґратими просто не виживе»..

Зазначимо, що раніше батько Павла Гриба оприлюднив висновки лікаря про погіршення стану здоров'я його сина у Росії. До цього політв'язню стало зле на судовому засіданні, йому довелося викликати «швидку».

Нагадаємо, Павло Гриб вже понад рік перебуває за ґратами у Росії. ФСБ закидає українцю підбурювання громадянки РФ до вчинення теракту. Російські спецпризначенці виманили Павла до Білорусі, а звідти перевезли до Краснодарського краю, там його і ув'язнили. Павло – інвалід дитинства і без щоденного приймання ліків його життя під загрозою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, Світ
В тему