21 Грудня 2018
Новини

Православна церква України міцніє: назвали кількість парафій

Православна церква України міцніє: назвали кількість парафій

У Вінницькій області ще три парафії приєдналися до Православної церкви України.

Про це повідомляє видання "День".

"Три приходу в Вінницькій області приєдналися до Православної церкви України. Прихід храму святої великомучениці Параскеви села Тютьки Вінницького району свій вибір зробила ще напередодні Об'єднавчого собору. Разом з настоятелем отцем Іваном Просяновскім релігійна громада вирішила підтримати Помісну Православну Церкву. Вже після собору, 19 грудня, в день пам'яті святителя Миколая, громада підтвердила своє попереднє рішення і приєдналася до Православної церкви України", - йдеться в повідомленні.

Також перейшла під юрисдикцію ПЦУ і церковна громада в селі Рівець, де батько Іван Просяновскій також є настоятелем. За словами прихожан, вони ніколи не сумнівалися в своєму священику і будуть раді разом з ним в подальшому молитися в Українській церкві.

Крім того, у Вінницькому районі до української помісної православної церкви приєднався прихід села Коло-Михайлівка, де править благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич), який разом з митрополитом Симеоном був учасником Об'єднавчого собору в Києві.

До слова, за даними ресурсу "Вголос", глава Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Єпіфаній заявив, що зараз ПЦУ налічує сім тисяч парафій в Україні.

Він також зазначив, що не буде прогнозувати подальше збільшення кількості парафій, зазначивши, що для нього головне, щоб цей процес проходив мирно.

"Я б не хотів прогнозувати певну кількість, ставити певні завдання, щоб кількісно збільшувати цю Церкву. Ми повинні працювати над тим, щоб цей процес був мирним, щоб переходи, які будуть в майбутньому, відбувалися тільки мирним шляхом, щоб не було протистояння", - заявив глава ПЦУ.

Нагадаємо, 19 грудня стало відомо, що вирішилося питання про перехід громади Спасо-Преображенського собору на Теремках в Києві з УПЦ Московського Патріархату в Православну церкву України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему