21 Грудня 2018
Новини

У Луцькраді затвердили бюджет на 2019 рік

У Луцькраді затвердили бюджет на 2019 рік

Депутати Луцької міської ради затвердили бюджет на наступний рік.

Про це стало відомо під час чергової сесії у мерії.

За словами начальниці департаменту бюджету та фінансів Лілії Єлової, у 2019 році передбачена  дохідна частина бюджету у розмірі 2,6 мільярда гривень, власні доходи  - 1,412 мільярда, бюджет розвитку – понад 44 мільйони.

Лілія Єлова зауважила, що дохідну частину бюджету складають податки як великих підприємств, а також малих підприємців, платників єдиного податку.

Посадовець повідомила, що наступного року збільшать суму коштів на розвиток міста: з 277,5 мільйона до 385,5 мільйона.

Передбачається, що наступного року місто отримає 1,098 мільярда гривень субвенцій. Освітній галузі має дістатися 310 мільйонів, а медицині – 154,5 мільйона. Проте, вкотре з державного бюджету не надійдуть у повній мірі кошти на оплату праці педагогам. Тож додатково із міської казни виділять 15 мільйонів гривень освітянам. Також через брак коштів медичної субвенції, на лікарняну галузь направлять ще 50 мільйонів гривень.

Лілія Єлова наголосила, що у 2019 році вперше профінансують такий проект, як «бюджет участі».  Це конкурс у якому визначили кращі проекти, які реалізовуватимуть у місті наступного року. Кожен переможець отримає до 250 тисяч.

Понад 13 мільйонів гривень виділять на безплатне харчування дітей в школах та дитсадках. На придбання миючих засобів для закладів освіти – 3 мільйони 600 тисяч гривень.

Єлова повідомила, що в першу чергу з бюджету будуть оплачуватися захищені статті : оплата праці, медицина, освіта, соціальна сфера.

В бюджеті міста передбачили також кошти і на програми купівлі житла для військовослужбовців за умови спів фінансування 50 на 50 у розмірі 5 ти мільйонів гривень. Таку ж суму спрямують на розвиток Луцького зоопарку. На розвиток туристичної галузі міста – близько мільйона гривень.

Значний шматок бюджетних грошей виділять департаменту ЖКГ.  У 2019 році планують капітально відремонтувати проспект Волі, облаштувати фонтан на Театральному майдані, капітально відремонтувати алеї парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, відремонтувати дороги в приватному секторі, двори, прибудинкові території, закупити підземні контейнери для сміття та ще багато інших проектів.

Також у бюджеті 2019 передбачили кошти на ремонт закладів освіти: харчоблоки, вентиляційні системи, актові зали, дахи. Планують і капітальні ремонти будівлі вечірньої школи, ЗОШ № 2.

250 тисяч гривень з ініціативи радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука спрямують розвиток культурної галузі, зокрема організацію та проведення джазового фестивалю.

25 обранців громади підтримали бюджет на 2019 рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, економіка
В тему