20 Грудня 2018
Новини

Українські школярі зможуть навчатися в лікарнях

Українські школярі зможуть навчатися в лікарнях

В Україні з 2019 року діти, які довго перебувають на стаціонарному лікуванні, зможуть навчатися в лікарнях.

"Головні умови - бажання дитини вчитися, згода батьків та дозвіл від лікаря. Для того, щоб розпочати навчання, батьки або законні представники дитини мають написати заяву", - на своїй сторінці в Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Навчання в лікарнях

Заняття і їхню тривалість можна буде спланувати в залежності від стану здоров'я дитини та рекомендацій лікаря. Уроки йтимуть за шкільною програмою, учні отримуватимуть оцінки та складатимуть атестацію.

"Почати навчання в умовах стаціонару можна буде вже з 2019 року, коли всі обласні лікарні підпишуть угоди про співпрацю з місцевими закладами загальної середньої освіти. За бажанням долучитись до програми навчання в лікарнях можуть і районні лікарні. Керівництво медзакладу має забезпечити приміщення для класної кімнати, створити належні умови для проведення занять та визначити координатора освітнього процесу. Він організовуватиме відвідування занять, утримуватиме в належному стані приміщення, інформуватиме працівників закладу освіти та інших учасників освітнього процесу про особливості роботи медзакладу".

В одному шкільному класі в лікарні займатимуться від 5 до 12 учнів. Якщо дитина за станом здоров'я не може піти до класу, але хоче навчатися і дозволяє лікар, то вчителі проводитимуть індивідуальні уроки в палатах. Або ж вона займатиметься з вчителями своєї школи онлайн.

"Коли дитину випишуть з лікарні - вона отримає довідку про успішність та рівень засвоєння освітнього матеріалу. Програма передбачає, що можна отримати документ про загальну середню освіту".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему