19 Грудня 2018
Новини

Другий пішов: ще одна парафія перейшла до єдиної помісної церкви в Україні

Другий пішов: ще одна парафія перейшла до єдиної помісної церкви в Україні

У Чернівецькій області перша церковна громада вирішила перейти від УПЦ МП під патронат єдиної помісної Православної церкви України.

 Про це у коментарі кореспонденту УНІАН повідомив головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької обласної держадміністрації Сергій Бухаров.

За його словами, рішення про перехід до ПЦУ було прийнято сьогодні на загальних зборах прихожан села Шишківці Кіцманського району.

«Люди хотіли прийняти це рішення ще раніше. Ініціативна група працює ще від літа. Наразі це перша на Буковині громада, яка після Об’єднавчого собору вирішила перейти від РПЦ. Щоправда, не перша в Україні – адже раніше на такий крок пішла громада у Вінниці», - повідомив Бухаров.

 За словами посадовця, на зборах сьогодні вранці у селі Шишківці були присутні приблизно 100 прихожан, серед яких лише одна людина відмовилась проголосувати за приєднання до ПЦУ.

«Людей підтримав і священик, який був головою зборів», - додав посадовець.

Бухаров зазначив, що наразі у Чернівецькій області є ще ряд церковних громад, які мають намір перейти від РПЦ під патронат помісної церкви.

«Але я поки не хочу їх називати, щоб збори не зірвалися», - повідомив посадовець.

Як ми повідомляли, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України, який 6 січня 2019 року отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему