17 Грудня 2018
Новини

Полічили плюси введення воєнного стану в Україні

Полічили плюси введення воєнного стану в Україні

Воєнний стан в Україні посилив міжнародну підтримку країни в боротьбі з російською агресією і дозволив розробити і затвердити правильний мобілізаційний план. Про це повідомила представник президента України Ірина Луценко, – пише «newsone.ua».

За її словами, військові сили України приведені в повну бойову готовність і поповнилися на понад 100 одиниць бойової техніки. Крім того, незабаром очікується поповнення ще на 200 одиниць.

Також вона розповіла, що на даний момент йде передислокація військ і бойове улагодження бригад і батальйонів територіальної оборони. Геращенко окремо відзначила про посилення охорони державного кордону країни, інфраструктурних об’єктів, про посилення захисту інформації, яка може перешкодити державної цілісності.

«Збільшено кількість блокпостів. Визначено перелік закладів охорони здоров’я, де при необхідності буде надаватися медична допомога військовим, в тому числі створені резерви інвентарю, ліків, донорської крові», – заявила вона.

Луценко повідомила, що в зв’язку з воєнним станом в Україні, спеціальними структурами уточнені плани евакуації населення, матеріальних і культурних цінностей.

До слова, воєнний стан в Україні не буде продовжений після завершення 30-денного терміну його дії 26 грудня, якщо не буде повномасштабного вторгнення Росії.

Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції у Києві.

Порошенко наголосив, що його принциповою позицією є те, що воєнний стан не має перешкоджати проведенню виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Україною помітили чеченський снайперський підрозділ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему