17 Грудня 2018
Новини

Перша парафія УПЦ МП перейшла до Православної церкви України

Перша парафія УПЦ МП перейшла до Православної церкви України

У Вінниці перша громада і парафія перейшли під юрисдикцію Православної церкви України. 

Таким рішенням парафіяни Свято-Преображенського собору підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона, який підтримував томос, - про це повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії протодиякон Владислав Демченко, пише "Укрінформ"

«Вчора (в неділю, 16 грудня) владика Симеон оголосив вірянам про своє рішення про перехід до Православної церкви України. Після божественної літургії він звернувся до громади і запитав, чи підтримує вона його рішення? І церковна громада собору та парафіяни його підтримали», – повідомив Демченко.

Наразі це перша і поки що єдина з церковних громад УПЦ МП на Вінниччині, яка зголосилася на перехід до Православної церкви України і загалом перша в Україні, що вийшла з юрисдикції УПЦ МП після проведенння Об'єднавчого Собору.

Нагадаємо, що 17 грудня Українська православна церква Московського патріархату зібралася на позачерговий синод, на якому звільнила митрополита Вінницького і Барського Симеона. Йому, зокрема, заборонили здійснювати богослужіння. Однак якою буде доля Спасо-Преображенського храму у Вінниці – наразі невідомо. Однак раніше ЗМІ повідомляли, що УПЦ МП відбиратиме у тих, хто перейшов до нової церкви, храми та єпархіальні управління.


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему