17 Грудня 2018
Новини

«Ангіографи ми закупили чи не найдешевше в Україні», - головний медик Волині Ігор Ващенюк

«Ангіографи ми закупили чи не найдешевше в Україні», - головний медик  Волині Ігор Ващенюк

Начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк та консультант з управління Субпроектом Світового банку Марія Адамчук роз’яснили причини, які призвели до відкриття кримінального провадження щодо придбання ангіографів.

Про це йшлося під час брифінгу в управлінні охорони здоров'я Волинської ОДА.

Найперше Ігор Ващенюк підтвердив, що кримінальне провадження зареєстроване.

«Це не кримінальна справа, яка заведена на нас з Марією. Ці речі треба розрізняти. Це кримінальне провадження по придбанню ангіографів. Це нормальна справа, адже йдеться про велику суму, про державні кошти, тому увага громади і правоохоронців теж велика», - сказав посадовець.

Марія Адамчук пояснила, що непорозуміння виникли тому, що тендер на закупівлю агніографів відбувався згідно з нормами, які вимагає Світовий банк, а не українськими.  Вона додала, що у 2015 році між МОЗ і Волинською ОДА, підписана угода,  яка регулює ведення субпроекту.

«Згідно з законом про закупівлі, організація має прописані свої правила і виконавець має їх повністю виконувати. Йдеться про вимоги Світового банку, тож українські норми тут не застосовуються», - пояснила Марія Адамчук.

Також вона підкреслила, що тендер на постачання ангіографа виграла фірма, яка запропонувала найнижчу ціну – 15 мільйонів гривень.

«Ми закупили ангіографи чи не найдешевше в Україні», - зазначив Ігор Ващенюк.

До прикладу схожі медичні прилади обійшлися Вінниці і Рівному у 22 та 23 мільйони гривень відповідно.

Додамо, що у деяких місцевих ЗМІ поширилася інформація про те, що проти Марії Адамчук та Ігоря Ващенюка відкрите кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем та розкрадання державних коштів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, економіка
В тему

Останні матеріали