12 Грудня 2018
Новини

Назвали найменш корисних нардепів України

Назвали найменш корисних нардепів України

Громадська організація "Комітет виборців України" назвала депутатів Верховної Ради, які за 4 роки роботи не стали авторами жодного ухваленого закону. Таких "законотворців" чинного парламенту є аж 48 осіб.

Про це повідомляє КВУ на своєму офіційному сайті.

Продуктивність народних обранців визначали як співвідношення кількості поданих законопроектів до ухвалених (є чинними законами) за 4 роки роботи Верховної Ради 8-го скликання. Враховувалися лише проекти законів, а не постанов.

Так, найменш продуктивним депутатом є позафракційний Євгеній Мураєв, який за ці роки подав 160 проектів законів, жоден із яких не був ухвалений. У списку найменш продуктивних нардепів опинилися також члени "Опозиційного блоку" Юрій Солод (подано 111/ прийнято 0), Олександр Вілкул (108/0), Дмитро Шпенов (81/0) та Дмитро Колєсніков (80/0).

непродуктивні нардепи України

Загалом у Раді є 48 політиків, які досі не стали авторами жодного ухваленого закону. Серед них такі відомі прізвища як Вадим Рабінович (53/0), Нестор Шуфрич (24/0), Віктор Шевченко (73/0), Сергій Ківалов (34/0), Михайло Добкін (6/0), Андрій Білецький (43/0), Дмитро Ярош (12/0).

Водночас у парламенті є нардепи, які стали авторами десятків ухвалених законів. За інформацією КВУ, найбільш продуктивним нардепом є член фракції БПП Гліб Загорій. Усе тому, що за 4 роки кожен другий його законопроект став законом (подано 53/прийнято 25).

Що відомо про найменш продуктивного нардепа Євгена МураєваНародний депутат України від Партії регіонів 7 та 8 скликань. З червня 2016 року став позафракційним, був головою політради партії "За життя", проте покинув політсилу і очолив партію "НАШІ", яку сам же створив. Мураєв володів 100% прав на телеканал NewsOne, але наприкінці серпня на 3 роки передав управління телеканалом заступнику голови адміністрації екс-президента Януковича Андрію Портнову, а потім власником каналу стала людина, пов'язана з кумом президента РФ Віктором Медведчуком. У грудні стало відомо, що Мураєв запустив роботу нового свого телеканалу "НАШ".


Мураєв відомий своїми українофобськими поглядами. Назвав Революцію Гідності "державним переворотом", а з початком бойових дій на Донбасі заявив, що це – "громадянський конфлікт", відзначивши, що дві сторони отримують підтримку від іноземних держав: Україна зі сторони США, а бойовики – Росії. Виступає проти декомунізації. Коментуючи перспективи вступу України до НАТО Мураєв, що там "на неї не чекають". Також Мураєв заявляв, що політв'язень Олег Сенцов "готував вибухи і підпали" і "для частини населення" він є терористом.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему