11 Грудня 2018
Новини

У Луцьку підняли прапор на підтримку полонених українських моряків (фото)

У Луцьку підняли прапор на підтримку полонених українських моряків (фото)

Над будівлею Волинської обласної державної адміністрації підняли прапор Військо-морських Збройних сил України. Акцію організували на підтримку українських моряків, котрі потрапили в російський полон.

Прапор підняв у вівторок, 11 грудня, старший сержант, військовий піхотинець Анатолій Горун. Варто зазначити, що така акція відбулась у багатьох районних центрах Волині.

У заході взяли участь військовослужбовці, представники влади та небайдужі жителі міста.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко зазначив, що цю акцію організували для того, аби підтримаки українських моряків з малих броньованих артилерійських катерів «Нікополь» і «Бердянськ» та буксира «Яни Капу», які наразі перебувають у російському полоні.

Після підняття прапора усі виконали Гімн України.

«Ми хочемо підтримати наших полонених, які зараз знаходяться в Криму, над якими має відбутись суд. Ми хочемо показати ворогам, що наші хлопці не самі. Ми з ними. Справа в тому, що якщо відбудеться суд в Криму, на анексованій території, це незаконно однозначно. Будемо надіятись на те, що світова спільнота нас підтримає, а наші політичні діячі також проявлять якусь волю, і зроблять відповідні кроки. Є для цього всі сили та необхідні засоби», - зазначив військовослужбовець Першого Феодосійвського окремого батальйону морської піхоти Анатолій Вовненко.

«Ця акція дуже дієва. Вони повинні знати, що вони не одні. Це дуже круто, коли люди переймаються за проблеми інших. Будем перейматись за когось іншого, а не лише за себе, то ми переможемо. Я сьогодні прийшов сюди із своїми хлопцями, з друзями, з побратимами», - зазначив колишній військовослужбовець батальйону «Волинь» Юрій Дмитрук.

«Це дієво для якоїсь мобілізації тих самих ветеранів, для мобілізації в ментальному понятті суспільства. Тому що не тільки військові повинні розуміти, що ми їх підтримуємо, що ми за них думаємо. А й люди повинні бачити, що ми поважаємо своїх військових. І цей момент підтримки, він потрібний не тільки їм, а й так само їхнім батькам, адже вони будуть бачити це у ЗМІ», - додав колишній боєць «Азову» Олексій Кушнєр.

Нагадаємо, що 25 листопада прикордонний корабель Росії протаранив рейдовий буксир українських військових в Азовському морі.

2 малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир ВМС ЗСУ переходили з порту Одеси до порту в Маріуполі планово та відповідно до міжнародних норм. Проте в Росії заявили, що нібито українські військові кораблі «неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ» і продовжили рух до Керченської протоки.

Група кораблів ВМС України продовжила свій шлях до Маріуполя. Щоправда, вже під час виходу з Керченської протоки російські прикордонні судна відкрили вогонь по українських кораблях, внаслідок чого 6 українських воїнів зазнали поранень. Також Росія захопила 2 українських судна та взяла в полон 24 українських моряків, яких вже арештували в окупованому Криму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему