10 Грудня 2018
Новини

Автор «Гри престолів» жаліє жінок і цінує родинні зв’язки

Автор «Гри престолів» жаліє жінок і цінує родинні зв’язки

Медики з Університету Маккуорі в Сіднеї і, за сумісництвом, фанати серіалу «Гра престолів» проаналізували причини смерті персонажів в серіалі і, схоже, визначили формулу виживання, пише Ars Technica.

На їхню думку, в «Грі престолів» удача переважно на боці жінок, а не чоловіків, і то вельмож, а не простих людей. Крім того, довше живуть герої, які не соромляться зраджувати своїх союзників.

Більше половини (186 з 330 персонажів, включених в дослідження) померли до кінця сьомого сезону і, як правило, не своєю смертю. Причини загибелі різноманітні. Наприклад, їх могли обезголовити, зарізати, повісити, отруїти, застрелити з лука, скинути зі скелі і так далі. В середньому ймовірність персонажа померти в першу ж годину після появи в серіалі становить 14%.

«Хоча ці результати навряд чи здивують постійних глядачів, ми визначили кілька факторів, які можуть бути пов’язані з кращим або гіршим виживанням. Це допоможе нам припустити, хто переможе в останньому сезон», – пишуть автори Рейдар Лістад і Бенджамін Браун.

Чому Сансі Старк вдалося пережити так багато членів її сім'ї? По-перше, вона «Високорожденна», по-друге – жінка, відзначають автори дослідження. Але все ж вирішальний фактор – моральна гнучкість. На відміну від своїх більш принципових родичів, Санса розвинула чудову здатність пристосовуватися до найжахливіших обставинам і укладати вигідні союзи.

Та ж історія і з Тіріон Ланністер: він дотепний, багатий і щасливий, але вирішальним поворотом в його долі стало рішення порвати зі своєю сім'єю і об'єднати зусилля з Дейенеріс Таргаріен.

За словами Лістада і Брауна, їх дослідження не претендує на академічну точність. Перш за все – це просто привід переглянути всі 67 серій перед виходом фінального сезону в квітні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдво Пітт проведе з дітьми, а Джолі «витиме» від самотності 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, чутки
В тему