9 Грудня 2018
Новини

5-річний лучанин потрапив до Книги рекордів Гінесса як найнижчий воротар

5-річний лучанин потрапив до Книги рекордів Гінесса як найнижчий воротар

У Луцьку 5-річний хлопчик потрапив до Книги рекордів Гінесса як найнижчий воротар. Його зріст лише 94 см. Захищати ворота він став ще у 3 роки. А в 4 - потрапив до Книги рекордів України. Наразі Андрієві Маху з Луцька виповнилося вже 5 років.

Свій день народження він розпочав традиційно – із тренування. Загалом Андрій тренується щодня. Відпрацьовує сейви (від англійського Save «рятувати» -це вдалий стрибок воротаря, який рятує команду від  м'яча, що летить в ворота).  

«Я мрію грати в Ювентусі, Італія. Я цього обов’язково досягну, коли виросту і буду багато тренуватись»,  - розповідає луцька футбольна зірка.

Любов до футболу запалала в Андрія, ледь йому виповнилося 3 роки. Він брав прикладу у старшого на рік брата.

«Мій брат грає зі мною в команді. Мені це приємно, але доводиться постійно щось підказувати, давати йому паси», - говорить брат Андрія,  Іван.

У футбольну команду Андрія взяли у 4 роки.  Як виняток – розповідає його тренер Іван Мартинюк. Адже набирають здібних дітей лише із 6 років.

«Та Андрій на пробному занятті настільки вправно ловив м’яча, що  не міг його не взяти, - розповів тренер. - Я побачив цих талановитих хлопців, коли вони грали у футбол у себе в дворі. Одразу видно, що у них є футбольні навички, вони краще за інших сприймають поради від тренера».

андрій мах луцьк

На запитання, чи здійсниться мрія Андрія про те, що його візьмуть до складу «Ювентуса», Іван Мартинюк з посмішкою відповідає: «Це цілком реально. Головне – ставити перед собою мету і йти до її досягнення».

Заявку до Книги рекордів України про найнижчого  українського воротаря надіслали знайомі родини. Саме вони помітили: малий на голову нижчий, ніж усі інші гравці команди.

«Так, він маленький, його зріст – усього 94 сантиметри. Але мій син вправно стоїть на воротах, ловить м’ячі і вважає футбол справою свого життя», - гордиться сином Тетяна Миткевич-Мах.

А тато Віталій стверджує, що родина дуже хоче, аби Андрій потрапив до Книги рекордів, адже таких футболістів там точно немає.

Так, днями Андій Мах таки потрапив до Книги рекордів України. Під час відкриття дитячої футзальної ліги Луцька експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський констатував, що лучанин Андрій Мах потрапив в Книгу рекордів України, бо має найменший зріст дитини-воротаря -  94 сантиметри, однак це не завадило йому  отримати сертифікат рекордсмена України.

Також цей хлопчик був відзначений в першому турі дитячого ярмарку футзалу у номінації «Найкращий воротар».

Андрій грає за команду ФК «Універсал» (тренер команди Іван Мартинюк).

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: спорт, Україна, Волинь
В тему