9 Грудня 2018
Новини

Порошенко звернувся із проханням до глави УПЦ МП Онуфрія допомогти визволити українських моряків

Порошенко звернувся із проханням до глави УПЦ МП Онуфрія допомогти визволити українських моряків

Із проханням про допомогу щодо полонених українських моряків Петро Порошенко звернувся до предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія. Нагадаємо, що  українських моряків Росія захопила в Азовському морі. Наразі 24 полонених бранців з України утримують в московському СІЗО.

«Мав розмову з предстоятелем Української православної церкви московського патріархату блаженнійшим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб по лінії церкви вжити відповідних заходів для того, щоб повернути наших моряків», – розповів Порошенко.

Президент нагадав, що після нападу Росії на українські кораблі, він намагався зв'язатися з Володимиром Путіним, щоб отримати пояснення за дїї ЗС РФ. Проте, глава Кремля не захотів з ним спілкуватися.

Окрім того, глава держави наголосив, що жоден російський суд не має жодної юрисдикції над українськими моряками, адже відповідно до Женевської конвенції вони є військовополоненими.

«Вони мають бути негайно звільнені. В іншому випадку Росія буде притягнута до відповідальності», – підсумував Порошенко.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ
В тему