8 Грудня 2018
Новини

Вона стала вдовою у 27 років, а згодом її назвали першою бізнесвумен тієї епохи

Вона стала вдовою у 27 років, а згодом її назвали першою бізнесвумен тієї епохи

Вона стала вдовою у 27 років. У  ті часи це будо рівнозначно перетворитися на жебрачку чи повію.

Проте вдова Кліко із маленькою дитиною на руках зуміла побудувати відомий на увесь світ бізнес.

А знаєте, що спільного між дротиком, що втримує корок, та підв'язкою для панчіх? Ні? Тоді почитайте напрочуд цікаву розповідь про жінку-легенду.

52 сантиметри. Саме таку довжину має дротик, що втримує корок в пляшці шампанського. І саме таку довжин мали підв'язки для панчіх мадам Кліко – вона зуміла дуже витончено пожартувати і залишити по собі пам'ять на століття.  

Кліко стала вдовою в 27 років. Чоловік помер від лихоманки, залишився дружину з маленькою донькою на руках. І з винними погребами, де зберігалося шампанське.

Це був промисел небезпечний: каламутне шипуче вино вибухало так, що в льох спускалися тільки досвідчені чоловіки в залізних масках. Щоб не спотворило уламками.

Молода вдова бізнес продавати не стала. Навпаки - почала працювати щосили. Продала свої коштовності, купила ще виноградників, винайшла спосіб зробити вино прозорим; багато всього придумала і винайшла.

І сама спускалася в льох - тепер вино займало 18 кілометрів колишніх римських каменоломень! Жінка в 19 столітті все це зробила сама; важко повірити.

шампанське вдова кліко

 Але ось така вона була, ця Барб-Ніколь. І шампанське вдови Кліко продавалося по всьому світу. А коли  росіяни перемогли Наполеона, прийшли до Франції і на радощах спустилися  до льоху пити вино, вдова Кліко сказала мудро: «Нехай п'ють. Потім вони заплатять! ».

 І точно - шампанське так сподобалося гусарам, що потім відразу 10 тисяч пляшок в Росію продали - смак перемоги запам'ятався! І добре ставлення вдови теж.

А Барб-Ніколь Кліко розбагатіла неймовірно. Великі суми витрачала на добрі справи. Працювала до самої смерті, а прожила майже 90 років. Заміж ось тільки не вийшла. Не хотіла. Працювала багато; а може, любила когось, та не судилося?

 Інакше навіщо вона так пожартувала з довжиною дротика? Натякнула на інтимну деталь туалету - підв'язку? Яку не було кому розв'язати ...

вдова кліко

Така ось була перша бізнесвумен тієї епохи - вдова Кліко. Енергійна і смілива жінка, яка домоглася неймовірного успіху. А заміж - ну, є і інша її крилата фраза: «Є тільки одна якість шампанського - вища!. А решта - просто каламутне вино…».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ
В тему